Posted on

Istället för pasta och ris

När du inte får äta ris eller pasta kan det till en början kännas svårt att veta vad du ska tillaga istället. Dock är det inte särskilt svårt, lösningen kan du hämta i den närmaste grönsaksdisken.

Istället för pasta

Ett bra alternativ för pasta är squash och zucchini. Du kan hyvla dessa till remsor och koka. Du kan även göra det med vitkål ifall du tycker om det. Skulle du vilja ersätta större typer av pasta, som penne, kan du skära grönsakerna i bitar i stället.

Om du väljer att göra remsor behöver dessa endast kokas i några sekunder. De större bitarna bör koka lite längre. Du kan känna på dem efter en minut och känns de färdiga är det bara att hälla bort vattnet. Det finns flera bra recept på maträtter du kan göra med dessa pasta alternativ.

Skulle du ha lite mer tid till att laga maten kan du göra LCHF-pasta. Den blir väldigt god och passar utmärkt till pastasåser.

Shirataki-nudlar är också ett bra alternativ. De finns att köpa färdiga och är tillverkade av konjaksrot. Det finns även low-carb alternativ, men dessa ingår inte i LCHF så försök undvika dem, de är ofta tillverkade av kikärtor eller sojabönor.

Istället för ris

Ett bra alternativ till couscous, bulgur och ris är färsk blomkål.

Det är lätt att laga, allt du behöver göra är att grovriva blomkålen och sedan koka den i lättsaltat vatten. Låt det koka cirka 10 sekunder, sedan är det redo att serveras.

Precis som för pastan finns det även Shirataki-ris att köpa.