Posted on

Inspiration till att äta mer LCHF

Har du svårt att komma igång med din LCHF-kost och hitta motivationen till att komma på nya rätter? Det finns en enkel lösning som snabbt och smidigt skickar hem alla ingredienser du behöver för att själv kunna laga en riktigt nyttig middag varje dag.

Beställa mat på nätet

Tjänsterna för att beställa hem mat över internet har växt lavinartat under det senaste decenniet. Idag har nästan alla stora matvaruhus hemkörning samt beställning över internet med upphämtning i butik. Under pandemiåret 2020 växte marknaden sig ännu större och flera nya aktörer dök upp då behovet av att få mat hemkörd på ett säkert sätt ökade.

Färdig matkasse direkt hem till dörren

I slutet av 00-talet kom något som revolutionerade middagsvanorna och matlagningsrutinerna i de svenska hemmen. Den färdiga matkassen dök upp på marknaden och blev snabbt en stor succé. Med åren har utbudet ökat och idag kan alla beställa en matkasse efter önskemål om pris, innehåll och variation.

Hos Matkassetopplistan finns en jämförelse mellan olika färdiga matkassar. Sajten ger en snabb översikt över de olika matkassarna som finns och går igenom deras innehåll samt vad som är bra och dåligt med dem.

Anpassad kost för dina behov

Oavsett vilken diet man väljer att äta är det viktigt att känna efter vad just ens egen kropp har för behov och begär. Få personer klarar av att följa en diet till punkt och pricka när någon annan har skrivit matsedeln eftersom vi alla har olika energibehov och ämnesomsättning. Det som fungerar för att en person ska gå ner i vikt behöver därför inte fungera för någon annan.

Med hjälp av färdiga matkassar är det enkelt att få inspiration till att äta hälsosamt samtidigt som det går att individanpassa kosten och välja mellan oändligt många spännande recept och råvaror. Det finns dessutom matkassar som inriktar sig speciellt på LCHF och andra dieter samt de som med ett enkelt knapptryck går att anpassa efter dieter och allergier. Detta gör att du som vill äta LCHF kan få all inspiration och recept hemskickade helt gratis – med minimal ansträngning.

Goda LCHF-tips

Att starta en ny diet på ett bra och roligt sätt ökar chanserna att man kan hålla sig till de nya matreglerna mycket längre. När det gäller LCHF rekommenderar vi att man börjar med några riktigt goda recept. Många tror att dieter är tråkiga och svåra att hålla, men till exempel pannacotta och andra efterrätter går att göra snabbt och enkelt enligt dietens alla regler, och blir till och med godare än vanlig.

En enkel och god LCHF-frukost är också en bra start på dagen. Med kokta ägg, bacon, avokado och keso ger man sig själv de bästa förutsättningarna varje morgon.